Welke teambuilding activiteit ga jij uitvoeren?

Als je ooit het voorrecht hebt gehad om een team te leiden, weet ik zeker dat je de echte waarde van samenwerking kent. Als managers is het aan ons om teamleden op dezelfde lijn te houden. Een leuk middel om dit te doen zijn teambuilding activiteiten. Deze kunnen variëren van snelle bezigheden op kantoor tot een volle dag met complexe activiteiten. We hebben voor jou alvast de leukste spellen om te doen met zowel kleine teams als grote groepen op een rijtje gezet.

Teambuilding online

Nu dat we allemaal thuis zitten en veel ‘normale’ activiteiten niet mogelijk zijn, moeten we andere dingen verzinnen. Gelukkig zijn er genoeg teambuilding online mogelijkheden en kun je op afstand de leukste spellen spelen. Denk eens aan een simpele online bingo met items als “heeft een pyjama broek aangehad in een belangrijke meeting” of “vroeg aan iedereen of ze zijn gedeelde scherm konden zien”. Plezier gegarandeerd!

Activiteiten in de buitenlucht

Gelukkig kunnen we overdag nog gewoon naar buiten, dus een teambuilding activiteit in de buitenlucht is ideaal! En wat is er beter om de werkdag mee te onderbreken dan een speurtocht? Verdeel iedereen in kleinere teams van drie tot vijf personen. Verberg diverse objecten in de omgeving van het kantoor en laat de groepen ze vinden met complexe aanwijzingen. De eerste groep die alles vindt, wint. En krijgt taart. Yum!

Snelle spellen voor binnen

Heb je weinig tijd beschikbaar voor de activiteit? Dan kun je deze spellen makkelijk in een klein uurtje proppen! Probeer eens blinde retriever. Het doel hiervan is om een geblinddoekte persoon naar een bepaald punt of verborgen object te begeleiden. De game is een geweldige manier om te testen hoe jouw medewerkers onder druk samenwerken en hoe goed ze reageren op instructies. Een ander leuk idee is om de namen van je collega’s op papiertjes te schrijven. Een medewerker grabbelt in de ton en laat het papiertje aan de rest zien. Door middel van hints moet hij of zij er dan achter komen welke naam er op het papiertje staat. Zo leert iedereen elkaar beter kennen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *