Wat te doen als je telefoon kapot is?

Wat te doen als je telefoon kapot is?

Een ongelukje zit in een klein hoekje en dit geldt ook voor je telefoon. Voordat je het weet glijdt die uit je hand en is het scherm gebroken. Dat is natuurlijk erg vervelend maar voor de rest doet die het gelukkig nog goed. Er zijn ook onderdelen die buiten jouw fout om stuk kunnen gaan, denk maar aan de batterij. Misschien doet je telefoon nog alles maar moet je hem wel minimaal 2 keer per dag opladen. Je hoeft niet meteen naar een winkel te rennen voor een nieuwe telefoon, er zijn ook andere opties.

Verzekering

Het eerste dat je moet doen, is controleren of jouw telefoon verzekerd is of nog garantie heeft. Zo kan je kijken of het onderdeel dat kapot is onder de voorwaarden valt. Vaak zal dit bij een kapot scherm niet zo snel zijn maar bij een kapotte batterij weer wel. Ook zijn er speciale verzekeringen die je kan afsluiten voor je telefoon zodat je de volgende keer wel helemaal verzekerd bent, zelfs voor het kleinste schrammetje.

Repareren

Je kan je telefoon natuurlijk ook laten repareren. Ons voorkeur gaat uit naar de officiële fabrikant van jouw telefoon. Zo weet je zeker dat het professioneel wordt gedaan en ze de juiste materialen gebruiken. Echter is het wel vaak zo dat ze duurder zijn dan andere reparatiebedrijven. Je kan dus eventueel kijken naar een goedkopere optie. Dit doe je door online bijvoorbeeld telefoon repareren in Den Haag in te typen. Vergelijk de prijzen en vergeet niet rekening te houden met de leeftijd van je telefoon. Als je hem net pas een week hebt kan je hem beter laten maken door de officiële fabrikant. Als die al een paar jaar oud is en er wel meerdere dingen niet helemaal perfect meer werken kan je ook voor de goedkopere optie gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *