Wat je moet weten voordat je aan acrylnagels begint

Als iemand die zijn nagels niet kan laten groeien zonder ze onderweg minstens twee te breken, word ik jaloers wanneer ik iemands lange, perfecte, amandelvormige of vierkante nagels zie. Ben je dus van plan om zelf aan de slag te gaan met acrylnagels, of ze te laten zetten bij een salon, lees dan eerst nog even deze feitjes door.

Kun je gelnagellak op acrylnagels gebruiken?

Of je nu een diehard fan bent van gelmanicure of je meestal voor gewone oude nagellak kiest, het goede nieuws is dat je elke formule kunt gebruiken die je verkiest.

Hoe worden acrylnagels aangebracht?

Als je een volledige set acrylverf krijgt, zal de nagelstyliste meestal tips aanbrengen of nagelvormen gebruiken om een natuurlijker uiterlijk te krijgen. Elk acryl wordt vervolgens naar wens gevormd en geverfd met polish. Om je acryl nagels aan te brengen wordt een acryl poeder of acryl liquid gebruikt. Wil je zelf aan de slag? Acryl poeder kopen kun je dan het beste doen bij een nagelgroothandel.

Hebben acrylnagels veel onderhoud nodig?

De harde waarheid: acryl heeft veel onderhoud nodig. De meeste klanten met acrylverf komen over het algemeen elke twee tot drie weken langs om ze te laten vullen. Zolang het optillen van het acryl echter is ingevuld, kan een set zes tot acht weken worden gedragen voordat ze moeten worden verwijderd.

Hoe verwijder je acrylnagels?

Het verwijderen van acrylnagels is niet zo heel anders dan het verwijderen van een gelmanicure. Acryl moet worden verwijderd door elke nagel in aceton te weken totdat de acryl zacht genoeg is om voorzichtig te verwijderen. Het is het beste om ze door een professional te laten verwijderen om schade aan je nagelbed te voorkomen.

Kunnen acrylnagels je natuurlijke nagels beschadigen?

Acryl is niet meer schadelijk dan andere vormen van nepnagels, zolang er maar goed voor wordt gezorgd. Dat houdt onder meer in dat ze op de juiste manier worden verwijderd, regelmatig worden gevuld en schoon en droog worden gehouden. Dit alles voorkomt dat bacteriën erin kunnen komen en infecties kunnen veroorzaken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *