Waarom kiezen voor een houten vloer?

Verhuis je binnenkort naar een nieuw huis? Of wil je je huidige interieur een boost geven? Een nieuwe vloer doet wonderen. Van keuken tot aan woonkamer en van gang tot slaapkamer – een vloer is overal. Het is daardoor de basis van een interieur. Overweeg je om een houten vloer te kopen, maar ben je nog niet helemaal overtuigd? In dit blog lees je drie voordelen van een houten vloer.

Voordeel 1: Natuurlijke en warme uitstraling

De natuurlijke uitstraling van hout is de grootste reden waarom mensen een houten vloer kopen. Het voegt warmte toe aan een interieur vanaf het eerste moment. Hoe nieuw een huis ook is, je voelt je meteen thuis.

Daarbij: dat warme gevoel blijft, welke interieurstijl je ook voor ogen hebt. Klassiek, modern, rustiek of kalm – houten vloeren zijn beschikbaar in ontelbare stijlen. Wist je trouwens dat je een houten vloer meerdere malen kunt laten opschuren? Hiermee geef je de vloer een volledig andere look. Ideaal als je van interieurstijl wilt veranderen.

Voordeel 2: Duurzaam en sterk

Een houten vloer is heel duurzaam. Ten eerste omdat hoogwaardig hout lang meegaat. Hoe lang? Om je een idee te geven: de sterke vloeren van eikenhoutspecialist Dutzfloors gaan tot wel 40 jaar mee. Die lange levensduur maakt het voor veel mensen tot een waardevolle investering. 

Wanneer je hout goed onderhoudt, kan een vloer zelfs levenslang meegaan. Onder andere door de vloer twee keer per maand te stofzuigen en te dweilen. Daarnaast is onderhoudsolie belangrijk. De vloer blijft in topconditie wanneer je dit in ieder geval een keer per jaar doet.

Hout is ook duurzaam op een andere manier. In sommige gevallen is het voorzien van een FSC-keurmerk. Dutzfloors gebruikt uitsluitend Europees eikenhout uit verantwoord beheerde bossen. 

Voordeel 3. Vloerverwarming

Hout is op twee manieren warm. Aan de ene kant qua natuurlijke en knusse uitstraling. Aan de andere kant qua hoe het aanvoelt. Het is heerlijk om met blote voeten over een houten vloer te lopen. 

Wil je op koude dagen ook een aangename vloer onder je voeten? Dat komt goed uit: vloerverwarming en eikenhout gaan namelijk geweldig samen. Dutzfloors is gespecialiseerd in het maken van houten vloeren die passen op vloerverwarming. Het Nederlandse droogproces en de opbouw van hun planken spelen hierin een grote rol. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *