Voordelen en nadelen van acryl nagels

Mooie nagels zijn erg vrouwelijk! Wie wilt dit nu niet. Helaas zijn we niet allemaal gezegend met mooie sterke lange nagels. Nagels breken maar al te vaak af, of ze zijn heel dun en er komen scheuren in. Gelukkig zijn hier oplossingen voor. Zoals gel nagels en acryl nagels. Wat zijn hier de voor- en nadelen van?

Voordelen:

– Ze beschermen de natuurlijke nagels tegen schadelijke effecten van buitenaf.

– Esthetisch zijn ze mooier dan natuurlijke en kunnen ze elke vorm en lengte krijgen, om nog maar te zwijgen over de decoratiemogelijkheden.

– Ze zijn zeer resistent en voorkomen nagelscheuren, dus ze zijn perfect voor mensen met zwakkere nagels of nagels die snel afbreken.

– Het onderhoud is om de 15-20 dagen (afhankelijk van de groei van je nagel) en zijn daarom zeer duurzaam.

– Gebeten en gebroken nagels kunnen worden hersteld en zien er altijd perfect uit met acryl nagels

Acrylnagels hebben helaas ook wat nadelen. Alhoewel wij vinden dat deze niet opwegen tegen de voordelen, hebben we ze toch voor je op een rijtje gezet, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken:

– Onjuiste behandeling kan infecties veroorzaken, daarom is het belangrijk om referenties te hebben en te zorgen voor een goede nagelsalon

– Het verwijderen van acryl nagels kan lastig zijn en vereist een goede techniek, zodat je je natuurlijke nagels niet beschadigd. Dit kun je daarom ook het beste door een goede professional laten doen.

– Sommige van de chemicaliën die voor acrylnagels worden gebruikt, hebben een slechte geur en zijn niet goed voor de gezondheid. De plaats waar de nagels worden gedaan, moet goed geventileerd zijn.

– Verkeerd gebruik kan de groei van de nagel stoppen.

Ben je overtuigd of toch niet een beetje aan het twijfelen door de risico’s? Wij raden je aan om vooral met goede merken te werken. Een aantal goede merken zijn Urban Nails en Ugly Duckling. Laat deze producten door een professional zetten en dan kan er vrijwel niks mis gaan.

Je kunt de mooiste creaties maken met acryl nagels, bekijk eens Alina Hoyo nailartist en laat je inspireren door de prachtige nagels die zij maakt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *