Verhoogde inname van voedingsstoffen

Je lichaam kan voedingsstoffen sneller opnemen als je sap drinkt, omdat het minder hard hoeft te werken om de vezels en andere componenten die in hele voedingsmiddelen worden aangetroffen, af te breken. Je kunt een grotere hoeveelheid vitamines en mineralen binnenkrijgen door green juice te drinken, wat mogelijk meer is dan uit je normale dieet. Dit komt omdat sap geconcentreerde vormen van deze voedingsstoffen bevat. Het is denkbaar dat je niet genoeg krijgt van bepaalde voedingsstoffen als je niet veel verse groenten en fruit in hun volledige vorm eet.

Krijg direct een energieboost met citrus

Het valt niet te ontkennen dat citrusvruchten zoals citroen en sinaasappel een positieve invloed hebben op de gezondheid. Een drank gemaakt van citrusvruchten is een van de meest effectieve behandelingen die je kunt proberen als je aanhoudende gevoelens van uitputting ervaart. Je wilt je dag graag beginnen met een glas vers geperst sinaasappelsap of water met een schijfje citroen. Alleen al de geur van de verse citroen zorgt ervoor dat je je meteen beter voelt en de hydratatie maakt je lichaam klaar om de rest van de dag actief te zijn. Citrusvruchten bieden verschillende gezondheidsvoordelen, zoals helpen bij het voorkomen van constipatie. Als je merkt dat je midden op de dag moe wordt, trakteer jezelf dan op koud water met citroen erin en je krijgt meteen een boost van vitamine C in je lichaam.

Niet genoeg citrus nemen

De ontoereikendheid kan worden veroorzaakt door een onvoldoende consumptie van verse groenten en fruit. Mensen melden gevoelens van vermoeidheid, zwakte en prikkelbaarheid. Scheurbuik is de medische term voor een ernstig vitamine C-tekort of onvoldoende inname van citrusvruchten die resulteert in blauwe plekken en problemen met het tandvlees en de tanden. Het veroorzaakt ook droog haar en huid, evenals bloedarmoede. Een diagnose kan worden gesteld op basis van de symptomen van de patiënt en in sommige gevallen bloedonderzoek. In de meeste gevallen kan het tekort worden verholpen door de consumptie van vers bereide groenten en fruit te verhogen of door vitamine C-tabletten oraal in te nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *