In Nederland zijn wij wettelijk verplicht om een ​​autoverzekering af te sluiten als u een voertuig op naam heeft. Zeker als je bedenkt dat er in Nederland zo’n 8 miljoen auto’s zijn die jaarlijks veel verkeersongevallen veroorzaken of daarbij betrokken kunnen zijn. Dan is het een goed idee dat als er iets met je gebeurt, je niet alles verliest, maar je de schade nog enigszins kan opvangen. Maar wat dekt deze autoverzekering? In deze blog helpen we je bij het kiezen van de juiste verzekering.

Soorten autoverzekeringen

Iedere automobilist moet minimaal een WA-verzekering hebben om ervoor te zorgen dat u, als eigenaar van een auto (of als bestuurder) die schade toebrengt aan andere personen of voertuigen, deze kosten dekt. Het is dus een basisverzekering die de kosten dekt die de chauffeur dus bij de andere partij maakt.

Het kan natuurlijk ook gebeuren dat uw auto schade oploopt, bijvoorbeeld doordat iemand op uw tegen uw raam rijdt met fietsstuur bijvoorbeeld of door overmacht die u niet had kunnen voorzien. Of je rijdt te dicht tegen een muur of paal waardoor er krassen ontstaan. In dergelijke gevallen kunt u overwegen om te kiezen voor een uitgebreide dekking. Het is niet nodig, maar met deze verzekering dekt u kosten die door iemand anders of door u zijn veroorzaakt.

De passende autoverzekering voor jou

Heeft u een nieuwe auto gekocht en wilt u een passende autoverzekering afsluiten? Vergelijk eerst verschillende maatschappijen met elkaar, want de een dekt meer dan de ander. Mogelijk past het een wat beter bij uw wensen dan bij de anderen en betaalt u ook minder premie.

Ook bestaat de mogelijkheid dat uw huidige autoverzekering te duur is of u denkt dat deze niet volledig dekt. Uw huidige autoverzekering berekenen is eenvoudig. Op deze manier kunt u zelf controleren of de veranderen van maatschappij beter is.

Maar hoe zit het met de schadevrije periode die u heeft gereden?

Wist u dat verzekeraars in de landelijke database kunnen zien hoeveel schadevrije jaren u heeft opgebouwd? Als u bij hen een autoverzekering wilt afsluiten, kan uw verzekeringspremie afhankelijk van het aantal jaren hoger of lager zijn. Simpel gezegd, elk jaar dat u geen schade meldt bij de verzekeraar telt als 1 jaar schadevrij. Wel schade gehad? Het hangt er dan van af wat er is gebeurd, hoeveel u in de malus zult staan. Hoe minder schade er is, hoe goedkoper de verzekering en hoe goedkoper uw premie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *