Plaats bepalen

Het starten van een tuin is net als onroerend goed, het draait allemaal om de locatie. Plaats je tuin op een deel van je tuin zodat je hem regelmatig zult zien. Op die manier zul je er veel meer tijd aan besteden. Voor tuinieren geldt zeker; uit het oog, uit het hart!

Volg de zon

Een veelvoorkomende valkuil is het verkeerd inschatten van het zonlicht. Het is belangrijk om te kijken hoe het zonlicht in je tuin schijnt voordat je plekken kiest voor bepaalde planten. De meeste eetbare planten, waaronder veel groenten, kruiden en fruit, hebben minstens 6 uur zonlicht per dag nodig om goed te groeien. Je kunt altijd nog schaduw creëren door bijvoorbeeld een hekwerk te plaatsen van Adéquat, maar meer zon zul je nooit krijgen.

Blijf dicht bij water

Dicht bij het water blijven, is een van de belangrijkste tuintips die je ooit zult krijgen. Zorg ervoor dat je een tuinslang naar je tuin kunt leggen, zodat je niet elke keer met water hoeft te slepen als de planten dorst krijgen. De beste manier om te zien of planten water nodig hebben, is door een vinger een centimeter de grond in de duwen. Als het droog is, is het tijd om water te geven.

Kies de juiste planten

Het is belangrijk om planten te selecteren die passen bij de groeiomstandigheden. Dit betekent op zonnige plekken planten zetten die graag zon zien en genoeg bewegingsruimte geven aan planten die veel ruimte nodig hebben. Doe je huiswerk en kies planten die het goed zullen doen waar je woont en in de ruimte die je hebt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *