Niet opvallend is dat mensen nu weer het liefst vaker thuis sporten. De situatie van de afgelopen maanden heeft hier ongetwijfeld mee te maken, maar daarvoor waren er ook al veel atleten die liever thuis trainden. Thuisoefeningen hebben dus bepaalde voordelen waardoor ze de voorkeur verdienen, dan bijvoorbeeld in de sportschool. Hier lees je over de voordelen van thuis sporten!

Top 5 voordelen van thuis doen
In deze blog bespreken we vijf belangrijke voordelen van thuis sporten. Dit zijn de volgende voordelen:

U heeft geen wachttijd
U bespaart contributie
Je hebt geen reistijd
U bepaalt uw eigen snelheid van sporten
Je hebt geen pottenkijkers
De voordelen worden hieronder beschreven.

 1. U heeft geen wachttijd
  Als u thuis traint, hoeft u niet te wachten tot anderen klaar zijn met het gebruik van apparatuur of bepaalde gewichten. Dit is erg prettig omdat mensen vaak lang moeten wachten (totdat ze een apparaat of bepaalde gewicht kunnen gebruiken).
 2. U bespaart contributie
  Omdat je geen sportschool abonnement hebt, bespaar je geld met thuis trainen. Of u investeert in uitrusting en materiaal volgens uw wensen. U heeft de kosten in eigen hand. Koop genoeg materiaal om thuis te trainen met een kleiner budget.
 3. Je hebt geen reistijd
  maar enkele mensen wonen echt dichtbij de sportschool, anderen hebben reistijd . Je hoeft je in ieder geval nergens zorgen over te laat komen als je thuis traint. Dit scheelt veel (trainings)tijd, zeker als je ver van de sportschool woont.
 4. U bepaalt uw eigen snelheid van sporten
  Het kan gebeuren dat je druk voelt in de sportschool, bijvoorbeeld doordat er mensen op je wachten bij het apparaat. Thuis bepaal je je eigen tempo zonder je daar zorgen over te maken.
 5. Je hebt geen pottenkijkers
  Heb je ooit het gevoel gehad dat mensen naar je kijken in de sportschool? Misschien lijkt het gewoon zo, omdat de meesten gewoon hun eigen zaken doen, maar thuis doen geeft je meer privacy. Het is goed!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *