Neemt de wandelhype af?

Nu alle leuke uitjes en sportscholen al een lange tijd gesloten zijn, zijn we massaal aan het wandelen geslagen. De wandelhype is al een tijd van gang en begint misschien zelfs een beetje af te nemen. Je hebt de hele buurt al gezien en dat rondje om je huis begint na de zoveelste keer ook te vervelen. Leuk je volgende wandeling eens op met de volgende aanbevelingen.

Wandelen met de baby

De Nederlandse Organisatie van Verloskundige spreekt van een regionale stijging in zwangerschappen en bevallingen. Er zijn door corona aanzienlijk meer baby’s en wandelen met een baby kan op verschillende manieren. Veel mensen zullen wel aan een kinderwagen denken. De baby kan lekker liggen en je duwt de wagen lekker voor je uit. Maar heb je al eens een draagzak geprobeerd? Probeer het eens uit en je zult zien dat jouw baby een echte draagzak baby kan zijn. De baby kan heerlijk warm tegen de drager aan liggen en hoewel het gewicht bij een goede draagzak goed verdeeld is, kan het toch een extra uitdaging toevoegen aan een wandeling.

Probeer een nieuwe route

Ben je de dagelijkse wandeling helemaal zat, omdat je alles in de buurt al gezien hebt? Je bent al tien keer om je huis gelopen – in beide richtingen – en hebt je hele wijk, dorp of stad al afgewandeld. Misschien denk je dat alleen maar. Een manier om nieuwe verrassende plekken in jouw omgeving te vinden is door het bijvoorbeeld te vragen in de plaatselijke Facebookgroep. Misschien liggen er nog verborgen pareltjes in je eigen omgeving om te ontdekken.

Toch liever iets meer uitbreiden? Probeer dan eens wandelroutes in de buurt op te zoeken in Pinterest. Via dit kanaal krijg je misschien heel andere suggesties dan via Google en staat er meteen een afbeelding voor een sfeerindruk bij. Zo kun je meteen visueel zien of iets je aanspreekt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *