Manieren om vanuit huis extra geld te verdienen

We kunnen allemaal weleens een extra zakcentje gebruiken. Misschien ben je aan het sparen voor de nieuwste iPhone – en gaat dit niet snel genoeg – of heb je graag een vangnet klaarstaan waar je op terug kunt vallen. Dan is een bijbaantje iets voor jou! Dit klinkt misschien erg zwaar, maar er zijn genoeg leuke manieren om geld te verdienen die niet zoveel tijd in beslag nemen! Wij hebben natuurlijk een aantal opties voor je verzameld. Lees maar snel verder!

Begin met beleggen

Beleggen kan helpen om jouw geld jaar na jaar te laten toenemen. En maak je geen zorgen! Het hoeft namelijk niet per se risicovol te zijn. Er zijn namelijk genoeg verschillende opties, afhankelijk van jouw risicotolerantie. Het is verstandig om eerst eens een blog beleggen door te nemen. Hierna ga je keuzes maken. Hoeveel budget wil je beschikbaar stellen? Hoeveel risico wil je nemen? Hoelang wil je gaan beleggen? Dit laatste is ook erg belangrijk, want je kunt niet verwachten om vandaag te gaan beleggen, en over een week het geld weer op te nemen. Wil je dit wel? Kijk dan eens naar daytrading!

Verkoop je favoriete stockfoto’s

Al die cijfertjes, dat is niet voor iedereen weggelegd. Sommige van ons zijn veel liever creatief bezig! Weg van het computerscherm en hop, de natuur in. Heb je een oog voor fotografie? Plaats al je favoriete foto’s op websites zoals iStockPhotoes, Dreamstime, Shutterstock en Getty Images om royalty’s te verdienen. Gemiddeld verdien je €0,30 per verkochte foto. Dit kan aardig gaan oplopen wanneer je afbeeldingen vaak gedownload worden en je een echte following krijgt!

Verkoop je kleding online

Als je kleding hebt hangen die je niet meer draagt, verkoop het dan! Vinted is hier een goede app voor, maar er zijn ook genoeg Facebook groepen om uit te kiezen. Elk seizoen kun je je kast opruimen en genoeg verdienen om een paar nieuwe items te kopen of je spaargeld aan te vullen. Begin met het maken van foto’s van de items die je niet meer wilt en plaats ze online.

Word tekstschrijver

Ben je graag op reis, of heb je een huis in het buitenland? Dan is tekstschrijver worden echt iets voor jou! Het is een gigantische industrie, vol met kansen. Bedrijven hebben namelijk constant nieuwe marketingberichten nodig. En een van de beste voordelen voor jou is dat je altijd in euro’s betaald kunt worden… en toch vrijwel overal ter wereld kunt wonen.

Transcriberen met vlotte vingers

Met een overvloed aan podcasts, YouTube-video’s en films, hebben veel makers getranscribeerde kopieën van hun werk nodig. In de meeste gevallen huren ze het in. Of je nu goed bent in typen of op zoek bent naar een manier om deze vaardigheden te oefenen, freelance als transcribent!


Start een blog (en verdien geld met advertenties)

Creëer een platform om je passie te delen. Deze passie kan mode, carrière, muziek, lezen of zelfs financiën zijn. Koop een domein en leer hoe je jouw eigen website kunt maken. Deel al je favoriete verhalen, tips en advies op deze site en voeg het toe aan je cv. Wanneer je een goed gelezen blog hebt, kun je voor een aardig bedrag advertenties plaatsen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *