Manieren om de Pride-maand te vieren

Juni is Pride-maand, de tijd van het jaar waarin we de impact vieren die lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders hebben gehad op de geschiedenis. Het is een goed moment om de bijdragen van je LHBT+-collega’s te erkennen, iets meer te leren over de geschiedenis, diversiteit te vieren en na te denken over de manieren waarop je kunt bijdragen aan het creëren van een meer inclusieve samenleving. Als je ergens onbekend mee bent, zoals wat betekent queer, wees dan niet bang om het te vragen in je omgeving of het een kans te geven in Google.

Leer erover

Weet je waarom we in juni de LHBT Pride-maand vieren? Besteed wat tijd aan het leren over de geschiedenis van Pride, een beweging die werd veroorzaakt door de Stonewall-rellen in 1969 in New York. En hierover leren gaat natuurlijk verder dan het kijken van lesbische films, alhoewel je deze natuurlijk ook mag supporten!

Woon een Pride-parade of evenement bij

Van Singapore tot Toronto, en overal daar tussenin, zijn er in de zomermaanden veel populaire festivals en parades om bij te wonen. De Amsterdam Gay Pride vindt plaats van vrijdag 6 tot zondag 8 augustus. Helaas is er geen kanaal-parade dit jaar, maar er vinden wel straatfeesten en dansfeesten plaats!

Wees een bondgenoot

Wanneer iemand in je leven je vertelt dat ze LGBT+ zijn, kan het moeilijk zijn om te weten hoe je moet reageren. Je eerste reactie kan er een zijn van verrassing, opwinding, verwarring, ongemak of geen van bovenstaande. Wees eerlijk in je reactie, maar je moet ook het belang ervan erkennen en de impact die deze kan hebben.

Wordt een vrijwilliger of doneer

Geef iets terug aan de gemeenschap door middel van een vrijwilligersinitiatief. Denk aan het steunen van een lokaal LGBT+-jeugd- of gemeenschapscentrum. Of kies voor het inzamelen van geld voor een goed doel/stichting.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *