Magnesium citraat supplementen populair onder sporters

Het zal niemand verbazen dat het gebruik van supplementen onder sporters erg populair is. Sporten vraagt veel van het lichaam en om goed te kunnen functioneren heeft dat lichaam nood aan verschillende voedingsstoffen. Zeker voor wie intensief met sport bezig is, kan het al snel een onbegonnen zaak lijken om al die broodnodige voedingsstoffen enkel en alleen uit de maaltijden te halen. Aanvullen in de vorm van suppletie, zoals bijvoorbeeld magnesium citraat is dan de boodschap. Supplementen zijn trouwens, als ze aangekocht worden bij erkende verdelers, een gezonde manier om eventuele tekorten aan te vullen. Dit willen we er even bij vermelden omdat er toch nog steeds veel verhalen hierover de wereld rond gaan.

Wat is magnesium?

Magnesium vinden we terug in de categorie van de mineralen en is, schrik niet, verantwoordelijk voor een positieve invloed op tot wel 600 lichaamsprocessen. Er mag dus geen twijfel over bestaan dat zorgen voor voldoende magnesium een must is. Kenmerkend voor mineralen, en dus ook voor magnesium en magnesium citraat, is dat het lichaam niet in staat is om deze zelf aan te maken en ze dus uit de voeding moeten gehaald worden. Voedingsmiddelen met magnesium zijn onder andere noten, cacao, zuivel en groene bladgroenten.
Onderzoek heeft al meermaals uitgewezen dat een groot deel van de bevolking een tekort aan magnesium heeft. 

Welke gezondheidsvoordelen biedt magnesium?

Je kon al lezen dat magnesium bijdraagt aan een heel groot aantal lichaamsprocessen. Positieve gevolgen van een voldoende inname zijn te merken op het vlak van:

  • het geheugen, de leerprestaties en het concentratievermogen
  • de gemoedstoestand
  • het energieniveau
  • de werking van de spieren
  • het celdelingsproces
  • de stofwisseling

Verder kunnen we nog aanhalen dat magnesium ervoor zorgt het gevoel van vermoeidheid en futloosheid verminderen, ook niet onbelangrijk natuurlijk voor wie een druk en sportief leven leidt.

Magnesium citraat voor betere sportprestaties

Als we gaan kijken naar het nut van de inname van voldoende magnesium bij sporters, springt magnesium citraat al onmiddellijk in het oog. Deze combinatie van magnesiumzout en citroenzuur kan makkelijk door het lichaam opgenomen worden en zorgt voor een goede werking van de spieren. En het zijn natuurlijk net die spieren die tijdens het sporten erg onder druk komen te staan. Bijkomend ondersteunt magnesium citraat ook het concentratievermogen; wat zeker bij tactische sporten een onmiskenbaar voordeel oplevert.

Extra magnesium citraat als supplement

De hoeveelheid van dit mineraal uit voeding halen, zal voor sporters erg moeilijk zijn omwille van de grote behoefte. Extra magnesium citraat innemen in de vorm van een voedingssupplement biedt de oplossing om, naast evenwichtige voeding, aan een voldoende grote hoeveelheid te komen. Voeding is en blijft natuurlijk de belangrijkste bron van alle voedingsstoffen, maar verantwoord gebruik van supplementen is een volledig veilige manier van het aanvullen van tekorten. Een teveel aan magnesium citraat, wat al erg uitzonderlijk is, zal namelijk door het lichaam op een natuurlijke wijze worden afgescheiden.
Wil je nog meer weten over dit magnesium citraat of denk je dat jouw sportieve prestaties wel een boost kunnen gebruiken? Je coacht of trainer helpen je graag om jouw dagelijkse hoeveelheid te bepalen en de supplementen in te plannen in je voedingsschema.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *