Het leukste speelgoed voor kinderen

De leukste speelgoed voor kinderen

Heb je een kind, dan heb je het ook over speelgoed. Kinderen spelen veel en ontdekken de wereld door middel van speelgoed. Vaak zijn ze al blij met het het allersimpelste. Wat dacht je bijvoorbeeld van een Wobbel original kopen? Nog nooit van een Wobbel gehoord? Geen probleem. Het is zo’n gebogen houten plank die je vast en zeker wel eens voorbij hebt zien komen. In dit blogartikel lees je meer over de mogelijkheden van de Wobbel, want het is één van het populairdere speelgoed voor een kind.

Wat is een Wobbel?

Een Wobbel heeft talloze mogelijkheden. Het lijkt op het eerste gezicht ‘gewoon’ een gebogen houten plank, maar deze plank ondersteunt wel de motorische ontwikkeling van het kind. Je kind kan hier namelijk op liggen, staan, overheen kruipen en erop wiebelen. Het biedt een echte uitdaging tot een echt actief en intuïtief spel. Als je kind er bijvoorbeeld op balanceert, oefent hij tegelijkertijd zijn evenwicht en balans te bewaren en verbeteren. Een Wobbel is misschien zelfs ook leuk voor jou, want een Wobbel is immers geschikt voor jong en oud. Hieronder nog een paar mogelijkheden met een Wobbel, die onder andere verkrijgbaar is bij Meervoorkinderen.nl

Mogelijkheden van de Wobbel

Verbeeldings mogelijkheden: juist omdat de Wobbel er zo simpel uit ziet, kan het kindje er van alles in zien, omdat ze er hun eigen fantasiespel van kunnen maken. Is het bijvoorbeeld een tunnel, brug, autoracebaan of de rug van een dinosaurus? Je weet het maar nooit.

Motoriek beoefenen: een Wobbel biedt goede mogelijkheden om je kind te leren balanceren. Zo kan het kindje erop zitten, staan of er overheen wandelen of kruipen en noem maar op. De Wobbel is zelfs nog inzetbaar voor het creëren van een hindernis.

Fun voor iedereen: zoals je eerder al las, kun je zelf ook de Wobbel gebruiken. Zo kun je onder andere je eigen balans trainen, hier yoga oefeningen op doen of bepaalde spiergroepen versterken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *