Het keto dieet voor een gezond lichaam

Het keto dieet is een koolhydraatarm dieet met veel vet en veel overeenkomsten met andere koolhydraatarme diëten. Het houdt in dat de inname van koolhydraten aanzienlijk wordt verlaagd en door vet wordt vervangen. Deze afname van koolhydraten zorgt ervoor dat je lichaam in een metabolische toestand komt die bekend staat als ketose. Je lichaam wordt dan zeer effectief in het verbranden van vet voor energie. Het zorgt er ook voor dat vet in de lever wordt omgezet in ketonen, die kunnen worden gebruikt om de hersenen van energie te voorzien. Keto diëten kunnen de bloedsuikerspiegel en het insulinegehalte aanzienlijk verlagen. Dit biedt bepaalde gezondheidsvoordelen. Een keto dieet kan je helpen gewicht te verliezen en tegelijkertijd je risico op hartaandoeningen verlagen.

Koolhydraatarm bij een keto dieet

Een keto dieet is een manier van eten waarbij de nadruk ligt op voedingsmiddelen met veel gezonde vetten en weinig koolhydraten. Daarom werd de keto cheesecake ontwikkeld als dessert voor je normale voedselinname. De vulling is zeer romig en goed gezoet en de korst is zacht en boterachtig. Het is suikervrij. Het doel van een keto dieet is om meer vet te consumeren dan koolhydraten. Het dieet werkt door het verminderen van de suiker die in het lichaam wordt opgeslagen. Het lichaam begint dan vet te verteren voor energie. Dit zorgt ervoor dat het lichaam moleculen produceert die ketonen worden genoemd en die worden gebruikt als brandstof. Het vermogen van het lichaam om vetten te verbranden kan leiden tot gewichtsverlies. Het lichaamsvet is niet allemaal hetzelfde. De locatie van de vetopslag bepaalt hoe het je gezondheid en ziekterisico beïnvloedt. Buikvet kan gevaarlijk zijn voor de gezondheid, iets dat je veel bij mannen ziet.

Voordelen van het keto dieet

Het onmiddellijke effect van een dieet is meestal honger. Het is een van de belangrijkste redenen waarom zoveel mensen ongelukkig zijn en opgeven. Koolhydraatarm eten vermindert automatisch de eetlust. Mensen die minder koolhydraten en meer eiwitten en vetten eten, verbruiken veel minder calorieën. Een van de eenvoudigste en meest efficiënte strategieën om gewicht te verminderen, is het verminderen van koolhydraten. Koolhydraatarme diëten zorgen sneller voor gewichtsverlies dan vetarme diëten. Koolhydraatarme diëten stellen daarnaast je lichaam in staat extra water af te voeren, waardoor het insulinegehalte daalt en een aanzienlijke gewichtsvermindering wordt bereikt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *