Het ideale kattenluik voor jouw katten 

Wie katten in huis heeft, of misschien maar één kat, weet hoe vervelend het kan zijn om steeds de deur open te moeten doen als hij of zij naar binnen of buiten wil. Bovendien wil je niet je bed uit moeten om dat te doen. Iedere keer die deur openen zorgt voor een hoop kou in huis die je liever buiten houdt. Gelukkig zijn er genoeg kattenluiken die dat probleem verhelpen. Je hoeft niet iedere keer de deur open te doen, je kat kan gewoon zelf naar buiten en binnen via het kattenluik.  

Slimme kattenluiken 

Tegenwoordig hoef je je niet eens druk te maken over de isolatie met een kattenluik. Er zijn bijvoorbeeld tochtvrije kattenluiken. Als je bang bent dat er andere dieren binnen kunnen komen via het kattenluik, zijn er ook meer dan voldoende opties. Er zijn allerlei varianten kattenluiken die enkel openen wanneer jouw huisdier in de buurt is. Zo zijn er kattenluiken die openen wanneer ze de chip van je kat registreren. Maar je kunt het ook zonder chip gemakkelijk maken voor jouzelf en je kat.  

Er zijn bijvoorbeeld kattenluiken met magneten of infrarood. Daarbij hoort een halsband met magneet of infrarood. Alleen als die halsband in de buurt is gaat het kattenluik dan open. Je kunt uiteraard meerdere katten met zulke halsbanden hebben of meerdere gechipte katten via hetzelfde luik naar binnen laten.  

In glas 

Kattenluiken zitten meestal in de deur. Dat is vaak het meest gemakkelijk te realiseren. Maar je kunt tegenwoordig ook kattenluiken in de muur bevestigen. Of kiezen voor kattenluiken in glas. Een kattenluik in glas ziet er nog steeds heel netjes uit. Het is dus aan jou waar je welk soort kattenluik wil. Er zijn talloze kattenluiken om uit te kiezen. Behalve jouw voorkeuren is het vooral belangrijk dat het formaat past bij jouw kat.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *