Je eigen bedrijf beginnen is helemaal hip! We werken liever niet meer voor ons baas, maar zijn graag zelf de baas. Ook met het thuiswerken hebben mensen gemerkt dat ZZP’er zijn nog niet zo gek is. Er zijn een aantal dingen waar je wel rekening mee moet houden als je een eigen bedrijf begint. Als je bijvoorbeeld een bedrijf op zet dat met klanten over de hele wereld werkt dan is een beedigd vertaler Engels erg belangrijk. iets waar je niet zo snel zelf aan denkt.

Wereldwijd

Als je klanten hebt uit andere landen dan is een goede vertaler erg belangrijk om miscommunicatie uit de weg te gaan. Ook is het belangrijk dat alles juridisch in orde is, ook in een andere taal. Zorg ervoor dat je weet wat je zegt, ook in een andere taal. Ook al is je Engels heel goed, een kleine fout kan consequenties hebben. Ook kan een bepaald product goed op de markt liggen in een bepaald land, dan is Attached Language een goed optie.

Juridisch

Ook is goed om op de hoogte te zijn van alle rechten van de klant en van jou als bedrijf. Ook is het goed om alles administratief op orde te hebben. Belastingen kunnen soms lastig zijn, maar laat het niet zomaar door een vriend of vriendin doen. Zorg ervoor dat alles op orde is, dat scheelt jou ook weer stress.


Werkomgeving

Zorg ervoor dat je een duidelijke plek hebt om te werken. Als je bedrijf je enige inkomst is kan je mooi een speciale werkplek maken in je huis. Maar als je het mengt met een baan of studie, zorg ervoor dat je een andere mindset in gaat als je aan je bedrijf werkt. Je kan ook naar de bibliotheek gaan, of je kan een kantoorruimte huren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *