Duurzame paden voor fietsers

Nu de fiets helemaal populair is in Nederland en de elektrische fiets vooral. Blijven de Nederlanders kilometers fietsen om elk stukje van Nederland goed te bekijken. Nu is het niet altijd vanzelfsprekend dat je ook overal kunt fietsen. En als fietser wil erg graag door prachtige landschappen kunnen fietsen, maar soms lukt dat niet. Omdat er geen fietspad is aangelegd. Gelukkig mogen gebieden ook ongezien door mensen blijven bestaan, maar sommige gebieden zijn juist het waard om een fietspad te hebben.

Natuurlijk fietspad aanleggen

 Nu zijn er vele mogelijkheden op het gebied van natuurlijk paden aanleggen die ook zeker duurzaam zijn. Daarvan is het Achterhoeks Padvast er een van. Het Achterhoekse Padvast is een steenmengsel bestaande uit ongebonden kwartsiet stenen. Door de vorm en structuur van de steentjes is het aangenaam om op te lopen en te fietsen. Daarnaast zijn de steentjes slijtvast en gaan daardoor lang mee. Wat deze steentjes weer duurzaam maakt. De materialen hebben een mooie natuurlijk uiterlijk, waardoor het ook mooi staat in landschappen, maar ook in tuinen of steden. De Achterhoekse Padvast is een halfverhard materiaal, dat betekent dat er licht verkeer overheen kan rijden, zoals fietsen. Ook is er geen extra materiaal nodig dan de steentjes zelf. Wat goed voor het milieu is. Waarbij de Achterhoekse Padvast vaak vasthoudt aan een bepaalde steensoort, zijn er ook meer mogelijkheden met een halfverharde weg voor fietsen. Zo kunnen er materialen gebruikt worden als zand, grind, leem, hout en schelpjes.

Halfverharding aanleggen als fietspad

Een halfverharding fietspad is een schoon product dat helemaal is samengesteld uit natuurlijk materialen. Het heeft bijna geen onderhoud nodig en is slijtvast. Het aanleggen van een halfverharding is vaak eenvoudiger dan andere soorten verhardingen. De eenvoudigheid ligt vooral bij de conditie van de ondergrond en het aantal vierkante meter dat verhard moet worden. Het kan bijvoorbeeld meer tijd kosten als er bestaande verharding verwijdert moeten worden. Maar een halfverharding blijft dan nog steeds veel voordeliger en eenvoudiger dan een andere soort verhardingen.

Laat fietsers nog meer ontdekken door deze prachtige paden van 100% natuurlijk materiaal. Het is naast dat het zo duurzaam is ook financieel aantrekkelijk. Dus neem eens een kijkje in het landschap van de half verharde paden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *