De beste plaatsen om te bezoeken in september: waar te gaan voor een vroege herfstvakantie

September is een geweldige tijd om er even tussenuit te gaan. Het is over het algemeen voordeliger en minder druk dan in hoogzomer. Hiernaast is het ook een ideale gelegenheid om te genieten van wat rust en stilte voordat de kerstdrukte begint.

Of je nu op zoek bent naar een verblijf, een Europese minivakantie of een ver avontuur, dit zijn de beste plaatsen om te bezoeken in september!

Ibiza, Spanje

Het geheim van een geweldige vakantie op Ibiza? Ga in september, vermijd de feestresorts in San Antonio en laat nachtclubs over aan degenen die te jong zijn om beter te weten. Timing op Ibiza is alles en september is het moment waarop het ‘Witte Eiland’ het meest magisch is. De zomerdrukte is verdwenen, maar het weer is nog steeds heerlijk – verwacht temperaturen in het midden van de twintig. Voor meer tips Ibiza kun je onze speciaal gewijde blog lezen aan deze maand: Ibiza september.

Zuid Afrika

Het droge seizoen van Zuid-Afrika valt van mei tot september en biedt over het algemeen eersteklas safari-omstandigheden. De dieren verzamelen zich rond drinkplaatsen, de temperaturen zijn mild (zonder regen) en het malariarisico is laag. In september hoef je niet de strijd aan te gaan met de drukte van de schoolvakanties. Dus je hoeft je niet te verdringen om een geweldig uitzicht op de Big Five te krijgen. Ondertussen migreren walvissen vanuit Antarctica naar de kust van Hermanus – een klein stadje in Zuid-Afrika – om in deze warme wateren te bevallen.

Nepal

Als je je afvraagt of Nepal in september een goede tijd is voor een bezoek, dan is het antwoord hel ja! Maar wat maakt september de beste tijd om naar Nepal te reizen? Hier is het antwoord.

Nepal is altijd een goede optie voor een korte vakantie buiten India (technisch gezien). Het buurland biedt je verschillende gelegenheden om kennis te maken met verschillende culturen en de levensstijl van de mensen te ervaren. Terwijl de Himalaya in Nepal in september uitstekende mogelijkheden biedt voor trekkers en avontuurenthousiastelingen om high te worden van adrenaline, is het ook even beroemd onder degenen die graag nieuwe culturen ontdekken. Pokhara en Lumbini zijn bijvoorbeeld geweldige plekken om over het boeddhisme te leren. Dus, maak jij een bijzondere reis naar Nepal dit jaar?

Kroatië

September is de perfecte tijd om Kroatië te bezoeken. De temperaturen zijn nog steeds halverwege de twintig, maar de drukte van het hoogseizoen zal zijn verdwenen en de accommodatie zal iets goedkoper zijn.

Maak een cruise rond de prachtige eilanden in de Adriatische Zee, waar je adembenemende stranden, mooie havens, Venetiaanse architectuur en meer vindt. Of bezoek het jaarlijkse Giostra-festival in Poreč, dat een historisch riddertoernooi in 1745 nabootst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *