Met een deurklink (ook wel deurknop of deurkruk genoemd) open en sluit je deuren, maar daar is natuurlijk niet alles mee gezegd. Deurklinken zijn onderdeel van het deurbeslag (al het hang- en sluitwerk bij deuren). Een deurklink moet prettig functioneren uiteraard, maar ook wil je dat het een mooi geheel vormt met de deur en de rest van je interieur. Het oog wil ook wat. Met dit artikel willen wij je helpen om een voor jou goede keuze te maken.

Modern of klassiek?

Dat zijn meestal de twee richtingen waaraan je denkt bij het maken van keuzes als het gaat om deuren en deurbeslag. Bij een modern interieur ga je ook voor moderne deurklinken, zodat je een passend geheel krijgt. Bij een klassiek interieur zijn retro deurklinken veel passender, maar dat hoeft niet per se zo te zijn. Soms is klassiek aardig te combineren met modern, zonder dat dit stoort. Andersom is meestal niet zo esthetisch verantwoord. Toch, alles is mogelijk, jij kiest.

Wat is er nog meer te kiezen?

Bij moderne deurklinken bedoelen we tegenwoordig deurklinken met een strak industrieel design en in de kleur zwart. Dit is praktisch en tegelijk stijlvol en betaalbaar. Naast zwart kan je natuurlijk ook kiezen voor andere kleuren, maar dit is nu de trend. Bij retro deurklinken kan je bijvoorbeeld denken aan jaren-dertig-stijl met mooie ronde vormen en combinaties van nikkel met metaal of deurklinken gemaakt van het goudkleurige messing. Echt oogstrelend.

Waar let je nog meer op bij het uitzoeken van deurklinken?

Het spreekt voor zich dat er een goede balans is tussen prijs en kwaliteit. Hoe lang wil je dat de deurklinken meegaan? Wellicht wegen voor jou ook milieuaspecten mee. Ga je voor mooi of praktisch of wil je een beetje van beiden? Het is toch vaak het eerste dat we aanraken als we een interieur betreden. Wat dat betreft kan je een deurklink ook zien als een sfeerbepalend visitekaartje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *