Een entresol wordt ook wel een tussenvloer of verdiepingsvloer genoemd. Het woord entresol komt vanuit het frans. Entre betekent tussen en sol betekent vloer. Vandaar dat het in het Nederland tussenvloer wordt genoemd. De entresol kent ook een andere benaming, namelijk de mezzanine. Dit komt vanuit het Italiaans. Mezzano betekent midden. De entresol is een zelfdragende constructie. Deze wordt geplaatst tussen twee etagevloeren. Dit wordt gedaan om extra vloeroppervlakte te creëren. Het kan gezien worden als een soort van balkon. Dit komt doordat de tussenvloer niet het gehele vloeroppervlak bestrijkt. Deze tussenvloer wordt niet meegeteld bij de etagenummering. De tussenvloeren kunnen bij het ontwerp van een gebouw al deel uitmaken. Het kan ook zijn dat de tussenvloeren later pas geplaatst worden. De reden hiervan is bijvoorbeeld een herbestemming. Je kunt hierbij denken aan watertorens die tot woonruimte of kantoorruime herbestemmen. De entresol kun je overal verkrijgen. Een voorbeeld hiervan is Begra.

Prijzen

De prijzen van de entresol kunnen verschillen per winkel. De goedkoopste entresolvloeren kun je aanschaffen voor ongeveer € 75 per vierkante meter vloer. De gemiddelde prijs van een entresolvloer ligt ongeveer rond de € 100 per vierkante meter vloer. Het is ook mogelijk een extra opslagruimte te huren. Dit doe je voor zo een gemiddeld € 50 per vierkante meter per jaar. Er is ook een mogelijkheid om tijdelijk te huren.

Entresol op maat

Het is mogelijk om een entresol op maat te laten maken. De entresol kan zo uniek mogelijk zijn en de mogelijkheden voor een entresol zijn oneindig. Het is mogelijk om een vloerbelasting tot 4000 kilo per vierkante meter te hebben. Daarnaast kunnen de overspanningen tot 18 meter zijn. Het is mogelijk om de entresol zelf te ontwerpen of in ieder geval de wensen door te geven aan een specialist. Je kunt ervoor kiezen om accessoires erbij te doen of trappen toevoegen. En als je trappen toevoegt, dan kun je nadenken over welke soort trappen je zou willen hebben.          

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *